کد خبر : 685
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۳ - ۴:۲۹

یادداشت؛

در ایران میانه رو نداریم، همه تندرواند!

در ایران میانه رو نداریم، همه تندرواند!
سید حسام بنی فاطمه ، فعال فرهنگی و هنری و مدرس دانشگاه ، در یادداشتی با عنوان" در ایران میانه رو نداریم، همه تندرواند! " به تشریح بخش‌هایی از مانیفست امامین انقلاب و ضرورت عدم دخالت احساس و هیجان در شناخت راه حق و حقیقت پرداخته است.

به گزارش پایگاه خبری نقل‌نو؛ متن کامل یادداشت در ادامه آمده است: این روزها در سطح جامعه با دو واژه تندروی و میانه روی، بسیار مواجه هستیم. واژگانی که خاستگاه سیاسی دارد اما به بدنه اجتماع هم تحمیل شده و اسباب قضاوت ناصواب را ایجاد کرده است. در دنیای سیاست به واسطه وجود احزاب، کارکردهایی تعریف میشود که بر مبنای آن واژگانی چون تندروی، میانه روی، محافظه کاری، بنیادگرایی و … خلق میگردد. اما تسری دادن این عبارات به هر کنش اجتماعی و یا حتی سیاسی، سبب میشود که دچار اشتباه محاسباتی شویم و در برخی جهات حتی جای معروف و منکر را اشتباه بگیریم.

به این کلام مقام معظم رهبری دقت فرمایید : ” در ادبیّات سیاسی آمریکا و انگلیس و امثال اینها، معنای تندرو و میانه‌رو این است: تندرو کسی است که پایبند انقلاب است، میانه‌رو کسی است که در مقابل خواسته‌های آنها تسلیم است. حالا چه کسی در مقابل آنها تسلیم است؟

خوشبختانه خودشان هم اعتراف دارند و میگویند در ایران میانه‌رو نداریم، همه تندرواند. این حرف حرف درستی است؛ در ملّت ایران هیچ‌کس طرف‌دار وابستگی به اینها نیست. گاهی غفلت میشود، لغزش به‌وجود می‌آید و بعضی اشتباه میکنند، امّا قاطبه‌ی ملّت ایران طرف‌دار انقلابند، دنباله‌روِ انقلابند و پافشاری بر انقلاب میکنند؛ آنها به این میگویند تندرو.

چرا ما تکرار کنیم حرف آنها را؟ به داعش هم میگویند تندرو؛ داعش تندرو است؟ داعش منحرف است؛ منحرف از اسلام است، منحرف از قرآن است، منحرف از صراط مستقیم است. ما به این معنا تندرو نداریم. توجّه کنند ادبیّاتی که دشمن به کار میبرد و معنای خاصّی را که در نظر دارد ما تکرار نکنیم. دیدار با مردم نجف‌آباد | ۱۳۹۴/۱۲/۰۵ ”

حال دو مثال هم بزنیم. آیا اگر کارمندی به اصول پایبند باشد و پارتی بازی نکند، میگوییم تندروی میکند؟! و اگر قانون را کنار بگذارد، می گوییم عاقل است و میانه رو؟ یا اگر به مکانیکی مراجعه کردید و گفت: من اصولی دارم و باید خودرو حداقل 24 ساعت جهت بررسی و عیب یابی بماند، شما میگویید عجب آدم تندرویی است؟ و اگر گفت: همه ماشینها مثل هم هستند و 2 ساعت دیگر خودرو آماده میشود و تحویل میدهم، نشانه عقلانیت مکانیک است؟!

در کلام امامین انقلاب پایبندی به اصول اسلامی و مبانی انقلاب، نشانه انقلابی گری است و با تندروی متفاوت است. میانه روی واقعی نیز مقابله با انحرافات و بدعت هاست. اگر با نگاه تعقل و منطق بنگریم، اظهار نظر مستقل از احزاب و بر مبنای مبانی انقلاب، کاملترین نشانه عقلانیت و بیشترین نیاز امروز برای پیشرفت کشور است. وگرنه احزاب برای اثبات خود، توجیهاتی می آورند که ممکن است کف جامعه بدون آگاهی از زوایای آن، فقط بخاطر بیان یک فرد مشهور که به ظاهر قبولش دارد، آن را بپذیرد. موضوعی که بزرگان و اهالی تبیین باید کمک کنند تا نسل جوان و عموم مردم دچار خطا در تحلیل تندروی و عقلانیت نشوند و با شناخت مانیفست امامین انقلاب، راه حق و حقیقت را دور از احساس و هیجان پیدا کنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.