نماینده مجلس:
برخورد غیرقانونی با آشوراده را متوقف میکنیم
عبدالجلال ایری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگاران اظهارکرد: بنده به عنوان نماینده مردم غرب گلستان و اهالی جزیره آشوراده، شکایت خودم را از رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و معاونین ایشان در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ثبت کرده و همچنان روی شکایتم پافشاری میکنم.
نماینده مردم کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان در مجلس شورای اسلامی افزود: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در یکی دو هفته آینده باید در کمیسیون اصل ۹۰ حاضر شده و به رفتارهای غیرقانونی به ویژه مکاتبه اخیر در خصوص توقف طبیعت گردی در آشوراده پاسخگو باشد.
پروژه آشوراده باید اجرایی شود
وی گفت: به هیچ وجه رفتارهای فراقانونی و غیرقانونی در خصوص آشوراده را بر نمیتابیم و این پروژه باید اجرایی شود.
ایری ادامه داد: هر چند معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با مکاتبهای مجدد از رویکرد خود مبنی بر توقف فعالیتها، عقب نشینی کرده است، اما ما همچنان پیگیری خواهیم کرد تا چنین رفتارهایی تکرار نشود.
نماینده مردم حوزه انتخابیه غرب گلستان ادامه داد: کلیه مجوزهای لازم برای اجرای طبیعت گردی در جزیره اشوراده تحصیل شده است و هیچ مجوزی نیست که ما آن را نگرفته باشیم.
آشوراده یک طرح هم سو با محیط زیست
عبدالجلال ایری افزود: مجوزهای شورای عالی معماری و شهرسازی و مجوز شورای عالی اقتصاد برای سرمایهگذاری در این منطقه هم اخذ شده است؛ و صندوق ملی محیط زیست به عنوان بازوی اجرایی سازمان حفاظت محیط زیست در قالب سرمایهگذار به این کار ورود کرده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: این طرح بزرگ یک طرح هم سو با محیط زیست است و تمام ملاحظات زیست محیطی آن پیش بینی شده است که میتواند موجب رونق اقتصادی منطقه و کل استان شود.
ایری از تلاشها و حمایتهای نماینده ولی فقیه در استان گلستان، مجمع نمایندگان، استاندار و رسانههای گلستان برای حل مشکل اخیر قدردانی کرد و گفت: اجازه نمیدهیم عدهای با کارهای غیرقانونی منافع مردم را به خطر بیندازند
وی به دیدار اخیر مجمع نمایندگان استان گلستان با رئیس جمهور اشاره کرد: آقای پزشکیان موافق طبیعت گردی آشوراده هستند و وعده دادند تا مقوله مکاتبه غیر قانونی محیط زیست را پیگیری و آن را حل و فصل کنند.
ماجرای آشوراده چیست؟
هفته گذشته حمید ظهرابی معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست نامهای به مدیران کل استانهای گلستان و مازندران ارسال کرده بود که تا اطلاع ثانوی هیچ دستگاهی فعالیت عمرانی و اجرایی در جزیره آشوراده نداشته باشد. این نامه با واکنشهای مختلف مردم، فعالان اجتماعی و مسئولان استان گلستان همراه شد.
اجرای طرح ملی گردشگری و طبیعتگردی در تنها جزیره ایرانی دریای خزر یکی از مطالبههای مهم مردم و مسوولان گلستان در دهههای اخیر بوده و که در دولت سیزدهم همه مجوزهای لازم برای اجرای آن تحصیل شده بود.
جزیره آشوراده قبل از وقوع سیل سال ۱۳۷۲ با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند ولی با طغیان رود ولگا در روسیه و وقوع سیلاب، جمعیت این جزیره ایرانی کاهش چشمگیر یافته و اکنون شماری از آنها تردد میکنند.
جزیره آشوراده که تمام سال میزبان انواع پرندگان بومی و مهاجر است و در سال ۱۳۵۴ جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد و علاوه بر این در گذشته تولید ۴۰ درصد از خاویار کشور در نزدیکی این جزیره انجام میشد و در تولید این محصول شهره است
آشوراده در ۲ کیلومتری غرب بندرترکمن قرار دارد و تنها راه دسترسی گردشگران به این منطقه بوسیله قایق است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0