کد خبر : 1902
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۱

درآمد ناچیز روستاهای گلستان از توریسم/ مناطق هدف نمونه نیست

درآمد ناچیز روستاهای گلستان از توریسم/ مناطق هدف نمونه نیست

به گزارش خبرنگار نقل نو به نقل از کاوش نیوز– زهرا بهرامی؛ با تغییر نکردن رویکردها و استراتژی‌های دولت در حوزه گردشگری، مناطق نمونه و روستاهای هدف گردشگری گلستان همچنان نمونه نیستند. بیش از یک دهه از تصویب ۳۹ منطقه نمونه گردشگری و ۳۷ روستای هدف گردشگری گلستان می گذرد طرح هایی که قرار بود با

به گزارش خبرنگار نقل نو به نقل از کاوش نیوز– زهرا بهرامی؛ با تغییر نکردن رویکردها و استراتژی‌های دولت در حوزه گردشگری، مناطق نمونه و روستاهای هدف گردشگری گلستان همچنان نمونه نیستند.

بیش از یک دهه از تصویب ۳۹ منطقه نمونه گردشگری و ۳۷ روستای هدف گردشگری گلستان می گذرد طرح هایی که قرار بود با توسعه زیرساخت‌های گردشگری و حمایت از سرمایه‌گذاران این بخش، توسعه صنعت توریسم در استان را همراه داشته باشد.

در آن سال‌ها (اوایل دهه 90) زیتون تپه آزادشهر، چراغ تپه مینودشت، پارک جنگلی باغو بندرگز، پارک طبیعت و آبشار لوه مینودشت، گِل‌فشان‌های «قارن یارق» در آق‌قلا، اینچه در گنبد و نفتلیجه در گمیشان، جنگل فارسیان در آزادشهر، باغ تاشته رامیان، پارک جنگلی و آبشار کبودوال در علی‌آبادکتول، پارک آهنگران در رامیان و جنگل قرن‌آباد در گرگان و … به‌عنوان مناطق نمونه گردشگری و روستاهای توشن، کفشگیری، قرن‌آباد، چهارباغ، توسکستان، قرق، شموشک علیا، جعفرآباد، زیارت و شاهکوه سفلی در شهرستان گرگان، الازمن، شیرین‌آباد، افراخته، سیاه مرز کوه و چینو در شهرستان علی‌آباد، باقرآباد، قلعه قافه و دوزین در مینودشت، پاقلعه در رامیان، گچی سو بالا در کلاله، لوه، پاسنگ، تنگه راه و آق میش در گالیکش، گز شرقی، وطنا، ول افرا و جفا کنده در بندرگز، النگ، بالا جاده، جهان‌نما، سر کلاته خراب شهر و رادکان در کردکوی و وامنان، فارسیان و آق امام در آزادشهر به‌عنوان روستاهای هدف گردشگری گلستان انتخاب شدند.

قرار بود با انتخاب این مناطق نمونه و روستاهای هدف گردشگری زمینه برنامه‌ریزی برای ایجاد اقامتگاه‌های روستایی کوتاه‌مدت برای طبیعت گردان در روستاهای هدف گردشگری و بهره‌مندی از تمامی امکانات و ظرفیت‌های این روستاها درزمینهٔ های مختلف فرهنگ، آداب‌ و رسوم و سنت‌ها و همچنین جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و صنایع‌دستی و … باهدف جذب گردشگران بیشتر فراهم شود.

هرچند توجه به توریسم روستایی می‌توانست یک راهبرد اثربخش برای توسعه اقتصادی باشد و به سازمان‌دهی زیرساخت‌ها و تبیین کارکردهای گردشگری کمک کند و زمینه دستیابی به اهداف رشد و توسعه جوامع محلی را فراهم کند اما تعداد زیاد این روستاها و مناطق نمونه گردشگری در استان و اعتبارات اندک تخصیصی باعث شد این طرح در تغییر تابلو خلاصه‌شده و از تأمین زیرساخت‌ها خبری نباشد.

شواهد نشان می‌دهد بسیاری از موارد پیش‌بینی‌شده در شرح وظایف مناطق نمونه گردشگری در استان مورد غفلت قرارگرفته و به‌زعم بسیاری از کارشناسان این حوزه، انتخاب مناطق نمونه و روستاهای هدف گردشگری که در کشور شکل گرفت مبتنی بر چارچوب و استراتژی درستی نبود و بدون پشتوانه مبانی نظری و چارچوب مطالعاتی به اجرا گذاشته شد و جای خالی سطح‌بندی جاذبه‌های گلستان (مناطق نمونه، قطب‌ها، محورها و روستاهای هدف گردشگری) احساس می‌شود.

در تمام این سال‌ها و با قرار گرفتن نام منطقه نمونه،‌ هیچ‌یک از مکان‌های جاذب استان به لحاظ کارکردی جایگاه مناسبی نسبت به گذشته کسب نکردند و شاهد تغییر عمده نبودیم. به‌عنوان‌مثال برج قابوس که پیش‌تر گردشگر پذیر بود و با ثبت جهانی در یونسکو باید حداقل سالی ۵۰ هزار گردشگر خارجی جذب می‌کرد با انتخاب به‌عنوان منطقه نمونه گردشگری در حال حاضر پنج هزار نفر گردشگر داخلی هم ندارد.

مشکلات موجود نشان می‌دهد ساختار انتخاب مناطق نمونه استان اشتباه بوده و به همان اندازه کارکردها هم اشتباه است چراکه نتوانسته‌ایم هیچ‌کدام از مناطق نمونه و روستاهای هدف گردشگری استان را به سطحی برسانیم که نقطه اتکا توسعه گردشگری گلستان باشند.

اگر انتظار داریم در این حوزه تحولی ایجاد شود باید ابتدا اولویت‌های گردشگری گلستان تعیین و سپس راهبردهای مناسب با آن مشخص شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.