کد خبر : 997
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۷

۵۰ درصد بیابان‌های کشور به کانون‌های ریزگرد تبدیل شده است

۵۰ درصد بیابان‌های کشور به کانون‌های ریزگرد تبدیل شده است
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به وجود ۳۰ میلیون هکتار بیابان در پهنه سرزمینی جمهوری اسلامی ایران گفت: ۵۰ درصد درصد از عرصه‌های بیابانی کشور به کانون‌های تولید ریزگرد تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار نقل‌نو ، حسن وحید در کارگاه ملی هم‌اندیشی سیاست‌های مدیریت مراتع کشور در گرگان اظهار کرد : ۸۳ درصد از اراضی کشور در زمره منابع طبیعی قرار دارند که حدود ۱۴.۳ میلیون هکتار شامل جنگل ، ۸۴ میلیون هکتار شامل مرتع و ۳۰ میلیون هکتار در زمره مناطق بیابانی قرار می‌گیرند.

سرپرست سازمان جنگل‌ها و آبخیزداری کشور افزود : مدیریت و صیانت از عرصه‌های منابع طبیعی زمینه ساز پایداری منابع آب و خاک در پهنه سرزمینی جمهوری اسلامی ایران خواهد شد؛ که به فراخور جنس هر یک از این عرصه‌ها، رویکردهای اجرایی مشخصی در حال پیاده‌سازی است.

وی با اشاره به اجرای طرح‌های زهکشی در مناطق شمالی استان گلستان گفت : به طور کلی با اجرای چنین رویکردی در استان گلستان مخالف هستم؛ اجرای این طرح در کوتاه مدت شاید پیامدهای قابل قبولی داشته باشد؛ اما تاکید بر استمرار این زهکشی‌ها در میان مدت منجر به خلق بحران و در دراز مدت تبعات آن سنگین‌تر خواهد بود .

سرپرست سازمان جنگل‌ها و آبخیزداری کشور ادامه داد: در برخی مناطق کشور ۱۵ تن در هکتار در سال فرسایش داریم که بر اساس برخی آمارها سالانه ۲ میلیارد تن خاک در ایران ز بین می‌رود که بخشی از این رخدادها در همین مراتع جنگل‌ها و بیابان‌های تحت مدیریت سازمان جنگل‌ها اتفاق می‌افتد.

وی نرخ فرونشست زمین در دشت‌های کشور را بین ۱۰ تا ۲۰ سانتی‌متر اعلام کرد و گفت: استمرار این رویه سبب خواهد شد تا امکان برگشت پذیری دشت‌ها غیر ممکن شود.

وحید افزود : در برخی مراتع جنوبی کشور میزان فرسایش خاک به رقم وحشتناک ۵۰ تا ۱۰۰ تن در هکتار در سال رسیده است که باید فکر عاجل برای آن کرد.

 

وی به وجود ۱۵ میلیون هکتار کانون ریزگرد در کشور اشاره کرد و گفت: اگر در حوزه مدیریت مراتع به راهکار ثمربخشی نرسیم بخش دیگری از مراتع ما به عرصه‌های بیابانی و بخش دیگری از بیابان‌های کشور به کانون‌های ریزگرد تبدیل خواهند شد .

سرپرست سازمان جنگل‌ها و آبخیزداری کشور گفت: بر اساس آمارهای وزارت نیرو ، میزان بارش‌ها در کشور ۴۰۰ میلیارد متر مکعب در سال است که حدود ۳۰۰ میلیارد متر مکعب آن تبخیر و ۱۰۰ میلیارد متر مکعب آن در دسترس ما قرار دارد .

وی گفت: انتظار است که جامعه دانشگاهی و اساتید ما راهکارهایی را برای کاهش میزان هدر رفت آب از طریق تبخیر در دستور کار قرار دهند تا میزان منابع آبی در اختیار ما افزایش پیدا کند.

 

گفتنی است کارگاه ملی هم‌اندیشی- آموزشی ،سیاست‌ها ،راهبردها و برنامه‌های مدیریت مراتع کشور به مدت دو روز در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در حال برگزاری است

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.