کد خبر : 1507
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۸:۳۱

۳۰ درصد مزارع گلستان گرفتار بدسبزی شدند

۳۰ درصد مزارع گلستان گرفتار بدسبزی شدند
معاون بهبود تولیدات جهاد کشاورزی گلستان گفت: کاهش بارندگی و خشکسالی در سال کشاورزی جاری تاثیر منفی بر مزارع کشت پاییزه استان داشته و پیش‌بینی می‌شود که حدود ۳۰ درصد از مزارع جو استان به دلیل بدسبزی از تولید خارج شوند.

به گزارش خبرنگار نقل‌نو، علی‌اکبر مهقانی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهارکرد: کاهش بارندگی و خشکسالی در سال کشاورزی جاری تاثیر منفی بر مزارع کشت پاییزه استان داشته و نگران‌کننده است و ما شاهد کاهش تولید و عملکرد این محصولات هستیم.

معاون بهبود تولیدات جهاد کشاورزی گلستان گفت اظهار کرد: در این بازه زمانی، مقایسه آماری میزان رطوبت و دمای استان نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد که در این دوره، کاهش میزان رطوبت و دما برای کشت پاییزه بیشتر از تقویم کشاورزی است که این شرایط می‌تواند تاثیر منفی بر تولید محصولات پاییزه داشته باشد.

وی با اشاره به تاریخ کشت در آذرماه و تجربه کم‌بارشی که در دی ماه رخ داده است، افزود: رشد گیاهان زراعت پاییزه در استان نسبت به سال زراعی گذشته عقب‌تر است.

مهقانی همچنین اظهار کرد: بیشترین خسارت ناشی از کم‌بارشی به زراعت گندم وارد شده است. طبق برنامه الگوی کشت ابلاغ شده به استان، ۴۲۸ هزار و ۷۱۷ هکتار به زراعت گندم اختصاص یافته بود، اما بهره‌برداران استان ۲۰ هزار هکتار بیشتر کشت کرده‌اند و در سامانه نیز ۴۵۰ هزار و ۸۱۶ هکتار ثبت شده است.

وی یادآور شد: کاهش بارندگی و دما در منطقه باعث شده تا حدود ۵۵ هزار هکتار از مزارع گندم، در زمین‌های دیم و مناطق شمالی استان مانند شمال آق قلا، بخش هفت گنبدکاووس، منطقه گمیشان و بندرترکمن، ۱۰۰ درصد خسارت ببینند.

مهقانی ادامه داد: بیشتر کشت گندم در آذرماه سال جاری انجام شده و در دی ماه شاهد تنش خشکی بوده‌ایم. اگر این تنش خشکی ادامه یابد، سرمایه‌گذاری کشاورزان منطقه برای ادامه زراعت دچار تردید خواهد شد.

وی با اشاره به این که خشکی در منطقه موجب کندی رشد گیاهان در مزارع شده و نیاز به تغذیه را دوچندان کرده است، افزود: در حال حاضر حدود ۳۸۰ هزار هکتار از مزارع گندم در استان بیمه شده و سطح سبز دارند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان درباره وضعیت کشت جو در استان گفت: بر اساس الگوی کشت، ۶۶ هزار و ۵۰۶ هکتار به زراعت جو اختصاص دارد و بهره‌برداران منطقه توانسته‌اند ۶۶ هزار و ۹۰۰ هکتار کشت جو را در سامانه ثبت کنند که حدود ۴۰۰ هکتار بیشتر از برنامه الگوی کشت است.

وی ادامه داد: خسارت‌های وارده به مزارع جو طی چند روز آینده جمع‌بندی و گزارش خواهد شد، اما پیش‌بینی می‌شود که حدود ۳۰ درصد از مزارع جو استان به دلیل بدسبزی از تولید خارج شوند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 2 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.